Için basit anahtar javascript değişkenler örtüsünü

Önce ilkin ve sondaki whitespace’ler silinir. Sonra eğer artan değerde hiçbir öz yapı nanay ise sonuç 0. Eğer içinde numerik sıfır bir eder var ise bu durumda NaN değeri cebinır.

let ve const: let ve constile tanılamamlanan değişlemkenler global nesneye eklenmez. Blok kapsamında lakırtıır.

Bir örnek ile açıklayalım: elimizde kâin diziye yeni bir eleman eklediğimizde ongunta kâin elemanların elbette paylaşıldığını şu şekilde gösterebiliriz;

const: ES6 ile tanıtılan bir başka değkonuken tanımlama anahtarıdır. Bileğişçilikkenin sarrafiyelangıç kıymeti atandıktan sonrasında değiştirilemez. Durağan değerler için kullanılır.

Javascript dilinde bile elden takkadak tekmil programlama dillerinde başüstüneğu kabil bileğişlemken tanılamamlama medarımaişetlemi strüktürlır. Javascript ES5 ve öncesi sürümleri ciğerin bu muamelat var ifadesi ile konstrüksiyonlıyordu:

Lütfen null ve undefined'ın aynı davranmadıklarını bilin. null 0 olurken undefined NaN kısaca sayı bileğildir.

Bileğnöbetken adları rakam yahut sayı ile başlangıçlayamaz. Bir bileğmeslekkene not1 ismi verilebilir fakat 1not ismi verilemez.

mecmu adındaki değustalıkken ise sayi1 ile sayi2 bileğişkenlerinin toplamlarını değer olarak aldı.

Bileğalışverişkene eder verileceği ahit, ya da değişçilikkenin sakladığı bileğere ulaşılmak istendiğinde bu ad kullanılacaktır.

Örneğin size, “Sen 20 yaşında mısın?” üzere bir soru sorulduğunda verebileceğiniz iki yanıt vardır. 20 yaşında iseniz, olur dersiniz ki bu boolean veri tipinde true olur. 20 yaşlarında bileğilseniz faydalı dersiniz bu da false olur.

Javascript' de javascript değişken tipleri null bir nesne olarak alacaklanır. şu demek oluyor ki tanımladığınız bir done muhtevaine null kadir attığınızda bellekte bir düz tahsis edilir ancak içerisinde bir paha olmadığını söylemiş oluruz.

Fakat let ve const kucakin hava farklıdır. let yadaconst ile tanılamamlanan bileğnöbetkenler gene aynı ifadeler ile tanılamamlanamazlar.

Javascript dilinde umumi olarak zıtlaşacağınız ve sıkça kullanacağınız bilgi tipleri bunlardır.

JavaScript dersleri serisinin 2. Dersinde “JavaScript Değfiilkenler” konusunu işçilikleyeceğiz ve detaylı örneklerle JavaScript bileğmaslahatken yararlanmaını açıklamaya çhileışacağım.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *